Menu
Your Cart

Ιατρικά

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΕΡΟΥΚΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ
Όλες οι σύγχρονες περούκες έχουν στο πίσω μέρος ρυθμιζόμενα λαστιχάκια έτσι ώστε να ταιριάζουν στα περισσότερα κεφάλια. Σχεδόν όλες οι περούκες έρχονται στο μεσαίο μέγεθος αλλά εάν ξέρετε ότι η περίμετρος του κεφαλιού σας είναι μικρή σας προτείνουμε την κατηγορία petite wigs.Συμβουλευτείτε την παρακάτω λίστα.

Μικρό μέγεθος: 51cm-54cm
Μεσαίο μέγεθος:  54cm-57cm
Μεγάλο μέγεθος: 57cm-60cm

Τα μεγέθη μπορούν να διαφοροποιηθούν από εταιρεία σε εταιρεία όμως με τα ρυθμιζόμενα λαστιχάκια πετυχαίνουμε τέλεια εφαρμογή σχεδόν στο 90% των περιπτώσεων.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΟΡΕΣΩ ΤΗΝ ΠΕΡΟΥΚΑ
Είναι πολύ εύκολο να φορέσει κανείς μια περούκα.

Κρατήστε την περούκα από το πίσω μέρος, εκεί που βρίσκονται οι ετικέτες, ανακινείστε την (μόλις την βγάλετε από το κουτί) για να πάρει την φόρμα της.

Χαλαρώστε τα λάστιχα που υπάρχουν στο πίσω μέρος της περούκας ( μπορείτε να τα σφίξετε αργότερα). Πιάστε την περούκα από  τις δυο πλευρές και ρολάρετε την πάνω στο κεφάλι σας. Σταματήστε το ρολάρισμα εκεί που βρίσκεται η γραμμή των δικών σας μαλλιών στο μέτωπο.

ΠΩΣ ΘΑ ΧΤΕΝΙΣΩ ΤΗΝ ΠΕΡΟΥΚΑ
Μπορείτε να την χτενίσετε με βούρτσα, χτένα, πιρούνα και για ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα με τα δάχτυλά σας. Η περούκα έχει ένα συγκεκριμένο κούρεμα αλλά οι παραλλαγές που μπορείτε να επιτύχετε ειναι απεριόριστες. Προσθέστε ύψος με μια πιρούνα, προσθέστε όγκο και κίνηση στα μαλλιά ανακινώντας την περούκα πριν την φορέσετε.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΟΥΚΑ
Περίπου ένα χρόνο, εξαρτάται όμως και από το πόσο συχνά θα την φοράτε και απ το πως θα τη περιποιείστε. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα τα μαλλιά θα αρχίσουν να γίνονται εύθραυστα στις άκρες (θα φριζάρουν) και θα χάσουν την λάμψη τους.

ΠΟΙΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ
Είναι πολύ εύκολο να βρείτε ποιο κούρεμα σας ταιριάζει. Συμβουλευτείτε την παρακάτω λίστα.

Μακρόστενο πρόσωπο: προτεταμένο πιγούνι, ψηλό μέτωπο.Για να τονίσετε την λεπτότητα  του προσώπου σας θα πρέπει να επιλέξετε κοντά κουρέματα.Τα μακριά μαλλιά κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται ακόμη πιο μακρόστενο. Φράντζα ‘ή αφέλειες κάνουν το πρόσωπό σας λιγότερο μακρόστενο και το κολακεύουν.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς: συνήθως αυτό το σχήμα προσώπου είναι φαρδύ γύρω από το μέτωπο και στενεύει προς το πιγούνι που συνήθως είναι μικρό και μυτερό.Προτιμότερα είναι τα κουρέματα που δεν έχουν πολύ φράντζα. Δοκιμάστε το μήκος των μαλλιών να φτάνει στο ύψος των ώμων και δώστε περισσότερο όγκο χτενίζοντας τα μαλλιά προς τα έξω.

Στρόγγυλο πρόσωπο: Μ’ αυτό το σχήμα προσώπου είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχει επιμηκυνθεί το περίγραμμα του προσώπου. Ταιριάζουν χτενίσματα που είναι στενότερα στο πλάι και πιο ογκώδη στην κορυφή. Το μέτωπο μπορεί να είναι γυμνό ή να έχει κάποιες αφέλειες στο πλάι. Καλύτερο αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες μύτες.

Οβάλ πρόσωπο: ιδανικό σχήμα προσώπου, τα ζυγωματικά είναι κάπως φαρδύτερα από το μέτωπο και το πιγούνι. Σχεδόν όλα τα χτενίσματα ταιριάζουν σ’ αυτό το σχήμα προσώπου.

Τετράγωνο πρόσωπο: Διαλέξτε ένα στύλ μακρύ ή κοντό που μπορεί να απαλύνει το έντονο τετράγωνο πιγούνι και το μέτωπο. Καλό είναι να αποφεύγετε τα κουρέματα με έντονο τελείωμα, ένα μήκος, βαριές φράντζες και τέλος το καρέ. Αν πάλι είστε τύπος που σας αρέσει το κοντό προτιμήστε κάτι φιλαριστό . Τα μαλλιά θα πρέπει να πλαισιώνουν το πρόσωπο. Μπορούμε να κάνουμε το πρόσωπο να δείχνει πιο μακρύ ειδικά αν δώσουμε όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Εάν πάλι έχετε μακριά μαλλιά οι μπούκλες του πάνε σε μήκος κάτω από τους ώμους και ίσως με λίγες αφέλειες να πέφτουν γύρω από τους κροτάφους .

Πρόσωπο σε σχήμα διαμάντι: χαμηλό μέτωπο, μικρό πιγούνι και φαρδιά ζυγωματικά.Για να κρύψεις τα μεγάλα ζυγωματικά το χτένισμα πρέπει να είναι λιγότερο γεμάτο στα πλάγια και περισσότερο γεμάτο γύρω από το πιγούνι.Αποφύγετε τον όγκο στο πάνω μέρος ή στα πλαϊνά.

Πρόσωπο σε σχήμα αχλάδι: λεπτό μέτωπο,φαρδιά ζυγωματικά και σαγόνι.Προσέξτε ιδιαιτέρως να δίνετε όγκο και να είναι γεμάτο στην κορυφή του το χτένισμα.Με αυτόν τον τρόπο "καμουφλάρετε" τα φαρδιά ζυγωματικά και το σαγόνι.

ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ Ή ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΠΕΡΟΥΚΑ
Θέλετε να αγοράσετε μια περούκα αλλά δεν μπορείτε να αποφασίσετε ανάμεσα στο φυσικό, το συνθετικό μαλλί και το μαλλί futura; Παρακάτω θα βρείτε την λίστα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα:

Περούκες με φυσική τρίχα

Πλεονεκτήματα:
1. Το μαλλί μπορεί να βαφεί.
2. Το μαλλί μπορεί να γίνει ίσιο ή σγουρό.
3. Η περούκα δείχνει πολύ φυσική
4. Η φυσική περούκα επίσης μπορεί να κουρευτεί σύμφωνα με την επιθυμία του πελάτη.
5. Οι φυσικές περούκες διαρκούν περισσότερο.
6. Λούζονται με οποιοδήποτε σαμπουάν.

Μειονεκτήματα: 
1. Η φροντίδα της φυσικής τρίχας είναι πιο χρονοβόρα.
2. Κοστίζει περισσότερο.

Περούκες συνθετικές

Πλεονεκτήματα
1. Έτοιμη να φορεθεί. Η συνθετική περούκα είναι πάντα χτενισμένη .
2. Επιστρέφει στο αρχικό της στύλ ακόμη και μετά το λούσιμο.
3. Είναι πιο οικονομική.
4. Χαμηλό κόστος συντήρησης.
5. Μεγάλη ποικιλία σχεδίων.

Μειονεκτήματα
1. Η συνθετική τρίχα δεν επιδέχεται οποιαδήποτε θερμότητα.
2. Θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στα ίσια ή στα σγουρά μαλλιά καθώς στη συνέχεια το χτένισμα δεν μπορεί να αλλάξει.
3. Οι συνθετικές περούκες διαρκούν περίπου ένα χρόνο.
4. Μπορούν να λουστούν μόνο με τα ειδικά προϊόντα για συνθετικές περούκες.


ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗΣ ΠΕΡΟΥΚΑΣ
Πριν ξεκινήσετε το λούσιμο, με μια αραιή χτένα και με απαλές κινήσεις ξεμπερδεύετε την περούκα και απομακρύνετε τυχόν προϊόντα styling (λακ) χτενίζοντας πάντα από τις άκρες προς την ρίζα. Γεμίζετε μια λεκάνη με αρκετό κρύο νερό, τόσο όσο θα χρειαστεί για να καλύψετε την περούκα σας. Βάζετε μια μικρή ποσότητα από το ειδικό σαμπουάν για τις συνθετικές περούκες. Την αφήνετε με το σαμπουάν για 3-5 λεπτά.

Κατόπιν την ξεβγάζεται απαλά και επαναλαμβάνετε όσες φορές χρειαστεί. Σκουπίζετε μαλακά και ταμποναριστά με μια πετσέτα για να τραβήξει την υγρασία. Δεν την τρίβετε ούτε την στραγγίζετε. Την τοποθετείτε στην ειδική βάση, βάζετε το ειδικό λαδάκι και την αφήνετε να στεγνώσει φυσικά(σε θερμοκρασία δωματίου). Απαγορεύεται το σεσουάρ μαλλιών.

Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ ζεστό νερό στην συνθετική περούκα καθώς μπορεί να χαλάσει την ποιότητα της τρίχας.

Η περούκα δεν χτενίζεται  ποτέ υγρή.

Κρατήστε την συνθετική περούκα σας μακριά από οποιαδήποτε πηγή θερμότητας(τζάκι, φούρνος, σεσουάρ).

Δεν επιτρέπονται τεχνικές εργασίες (αλλαγή χρώματος, περμανάντ).

Χρησιμοποιήστε πάντα τα ειδικά προϊόντα λουσίματος και περιποίησης για συνθετικό μαλλί προκειμένου να διατηρήσετε την περούκα σας φρέσκια και για αρκετό χρόνο.

Η περούκα λούζεται κάθε βδομάδα.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΧΡΩΜΑ
Οι διαφορετικές οθόνες των κομπιούτερ μπορούν να αλλάξουν τα χρώματα και να σας παραπλανήσουν. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να επιλέξετε χρώμα είναι να μας στείλετε μια τούφα από τα μαλλιά σας ή από την παλιά σας περούκα και θα σας βοηθήσουμε να βρείτε την τέλεια απόχρωση.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΟΥΚΩΝ
Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για την κατασκευή των περουκών. Παρακάτω θα μάθετε για τα 5 διαφορετικά είδη που έχουν να κάνουν με το στεφάνι ( το πάνω μέρος της περούκας) καθώς και με τον τρόπο πλέξης της τρίχας.

Wefted: είναι η πιο κοινή και προσιτή κατασκευή. Τα μαλλιά είναι ραμμένα σε ειδική μηχανή στο πάνω μέρος της περούκας σε δαντέλα. Η τρίχα είναι προσχεδιασμένη σε ένα συγκεκριμένο ύφος και το στεφάνι της περούκας αποτελείται από πτυχώσεις ώστε να μην μπορείτε να δείτε μέχρι κάτω (στη βάση). Αυτός ο τύπος δουλειάς δίνει  συχνά την αίσθηση μιας φυσικής ανύψωσης των μαλλιών.

Handmade 100%: όλο το εσωτερικό της περούκας αποτελείται από ένα υφασμάτινο τούλι πάνω στο οποίο είναι ραμμένα τα μαλλιά. Αυτού του είδους η κατασκευή προσφέρει άνεση . Αισθάνεσαι την περούκα σαν πούπουλο.

Monofilament: τα μαλλιά είναι συνυφασμένα σε ένα πολύ λεπτό πλέγμα (τούλι) στο πάνω μέρος της περούκας (στεφάνι) που δίνει την ψευδαίσθηση του δέρματος. Επιτρέπει την φυσικότητα και το εύκολο φορμάρισμα. Η πυκνότητα των μαλλιών εδώ είναι μικρή.

Mono-parts: υπάρχει μόνο ένα σημείο με τούλι που δημιουργεί μια χωρίστρα.

Mono-crown: τα μαλλιά είναι ραμμένα σε τούλι στην κορυφή της περούκας.

Lace-front: Τα μαλλιά στο σημείο του μετώπου είναι ραμμένα στο χέρι σε ένα ειδικό τούλι με τέτοιο τρόπο ώστε είναι σχεδόν αδύνατο να την ξεχωρίσει κάποιος από το μέτωπο. Έτσι μπορεί να χτενιστεί σχεδόν με οποιονδήποτε τρόπο πχ. χτένισμα προς τα πίσω ή χωρίστρα στο πλάι.